Köpa lägenhet

Vad roligt att du vill flytta till Cellovägen!
För att få en så bra start som möjligt för dig så surfa runt en stund på hemsidan för att hitta all information. Hittar du ändå inte det du söker är du välkommen att kontakta ordföranden via epost PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm9yZGZvcmFuZGVAYnJmY2VsbGlzdGVuLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPm9yZGZvcmFuZGVAYnJmY2VsbGlzdGVuLnNlPC9hPg==.

Har du frågor kring just din överlåtelse kontaktar du Tess Sintring (se kontaktsidan).

Du hittar våra årsredovisningar under fliken Om föreningen, där kan du se att detta är en förening med mycket stabil ekonomi. Vi har under flera år sänkt månadsavgifterna och vi underhåller både yttre och inre miljöer enligt en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt i tiden.

I föreningen har vi en del specialavtal för paraboler och uteplatser i markplan samt för uppsättning av markiser. Förvissa dig om vilka avtal som säljaren eventuellt har avseende dessa. OBS att du måste teckna egna avtal med föreningen, du kan inte automatiskt överta säljarens avtal, däremot kan dessa ligga som grund för ditt avtal. Om du inte vill ha de avtal som säljaren har är det viktigt att du säger det till säljaren /mäklaren och ser till att säljaren återställer uteplats och/eller parabol innan du flyttar in. Säljaren är skyldig att visa dig vilka speciella avtal som han eller hon har ingått med föreningen.

Ett förråd tillhör lägenheten,förrådet har i regel samma nummer som lägenhetsnumret, inte din adress. Fråga mäklaren om detta.

Garageplats och p-plats hyr du via RB-Fastigheter - du hittar kontaktinformation under fliken Kontakt.

Den mesta informationen som rör stort o smått hittar du under fliken Brf Cellisten.

Glöm inte att teckna en hemförsäkring! Föreningen har en heltäckande försäkring som ersätter själva bostadsrättstillägget. MEN DEN ERSÄTTER INTE EN HEMFÖRSÄKRING! Läs mer i vårt försäkringsbrev.

Välkommen i föreningen!

Avgifter

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift enligt stadgarna på 2,5% av basbeloppet som 2017 är 44 400 kr. 2017 blir detta 1120 kronor, det betalar du i samband med att du köper lägenheten. Överlåtelseavgift tas ut även om du inte betalar några pengar för lägenheter dvs om du får den i arv eller liknande.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift enligt stadgarna på 1% av basbeloppet. 2017 blir detta 448 kronor.
Pantsättningsavgiften tas ut när du sätter din lägenhet i pant för lån.

Månadsavgift
Varje månad ska du erlägga en avgift för din lägenhet. Avgiften ska betalas i förskott. Du betalar alltså avgiften för april senast sista mars, till exempel. I månadsavgiften ingår värme och vatten. Avierna skickas ut kvartalsvis från vår ekonomiska förvaltare RB Fastigheter.

Nyckelhantering

Vi anlitar numera Certego (tidigare Swesafe) för nyckelhantering. Det innebär att när du säljer och köper en lägenhet får du lämna in respektive hämta ut dina nycklar hos Certego på Dag Hammarskjöldsväg 14 i Uppsala Science Park.

För varje lägenhet registreras de antal nycklar som finns. Om man sen gör fler nycklar till sin lägenhet uppdateras det hela tiden hos Certego. Vid försäljning ska det antal nycklar lämnas in som finns registrerade på den uppdaterade listan. Om någon nyckel saknas byts låskolven ut och nya nycklar görs till köparen. Säljaren står för kostnaden. Detta innebär en mycket säkrare hantering av våra nycklar.

Behöver du en extra nyckel till din dörr måste du beställa den direkt av Certego.

Du hittar deras information på www.certego.se

Garage- och el-plintsnycklar kvitteras ut och lämnas in till Edmond Boghozian, 070 940 83 22.

Sälja lägenhet

Vill du sälja din lägenhet ska du vända dig till RB Fastigheter. Om du använder mäklare kan dessa hjälpa dig med kontakter.

Har du avtal gällande utökad uteplats och/eller parabol måste du visa dessa för mäklaren/köparen. Du måste komma överens med köparen om denne vill ha parabol och/eller uteplats. De måste ansöka själva men kan utgå från de avtal du har. Om de inte vill ha de avtal du har är du skyldig att på egen bekostnad ta bort parabol och återställa uteplatsen. Kontakta styrelsen PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm9yZGZvcmFuZGVAYnJmY2VsbGlzdGVuLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPm9yZGZvcmFuZGVAYnJmY2VsbGlzdGVuLnNlPC9hPg== om du är osäker på hur du ska göra.

Nycklarna måste du lämna in hos Certego i Uppsala Science Park. Om du inte kan lämna in alla nycklar som finns registrerade på din lägenhet, dvs om du tappat bort någon nyckel, kommer Certego att byta lås på lägenheten. Kostnaden för detta får du som säljare stå för.

Tala gärna om för mäklaren /köparen var ditt förråd ligger. OBS! Om du flyttar inom föreningen måste du byta förråd! Varje lägenhet har ett specifikt förråd, samma nummer. Systemet fungerar inte om numrena inte stämmer.

Kom ihåg att lämna brandvarnare och ev bopärm i lägenheten! Lämna ev garage/elplintsnycklar.
Lycka till med ditt nya boende.

Login