Cellobladet


För att läsa om vad som är aktuellt i föreningen just nu - klicka på "Cellobladet" i menyn till höger.

Vårstädning!

Nu är det åter dags att passa på att röja källare och förråd! Från fredag 29 maj till och med söndag 31 maj kommer det att finnas två containrar och två elektroniksäckar här hos oss. De kommer att stå utanför Gurkan respektive Tomaten. OBS! att elektronikskrot eller miljöfarligt avfall inte får läggas i containrarna, och att ingenting får läggas på marken utanför. Är det fullt i containrar och/eller elektroniksäckar får man ta sitt skrot till återvinningsstationen.

Ny länk till bokning av tvättstugor och övriga lokaler

Certego har ändrat länken till bokningssidan för tvättstugor, Gurkan och övriga lokaler i vårt bokningssystem. Så ni som har länken till bokningssidan som ett bokmärke eller liknande måste ändra till https://bokning.passerkort.se/cellisten/. Alla länkar på vår hemsida till bokningssidan är uppdaterade.

Årsredovisning 2019 är nu tillgänglig för utskrift

Nu är Årsredovisning 2019 tillsammans med revisorernas berättelser tillgänglig för utskrift, du hittar den här. Om du inte har möjlighet att skriva ut den själv så är du välkommen att kontakta styrelsen för att få ett pappersexemplar.

RB Fastighetsägare AB har bytt namn till Simpleko AB

Fr o m den 1 mars i år har RB Fastighetsägare AB bytt namn till Simpleko AB. De har inte bytt ägare utan är fortfarande ett helägt dotterbolag till Riksbyggen. För dig som boende innebär det bara att det nya namnet kommer att framgå på avierna. Telefonnumren kommer inte att ändras, och tills vidare kommer e-postadresserna att vara desamma.

Elbilar får ej laddas i garage/el-plintar!

Det är absolut förbjudet att ladda elbilar i motorvärmaruttagen i garagen och el-plintarna! Vårt elsystem är inte dimensionerat för laddning av elbilar och det som då kan ske är att ledningarna brinner upp och en stor risk för brand uppstår. Vi ber våra medlemmar att respektera detta! Inga försäkringar gäller om en brand uppstår på grund av att någon överbelastat elsystemet genom att ladda en elbil.

Årets föreningsstämma hålls den 27 maj 2020

Årets föreningsstämma äger rum den 27 maj kl 19.00 i Gurkan. Alla medlemmar är välkomna att lämna in motioner till stämman, dessa ska vara styrelsen tillhanda senast den 27 mars.
Av kostnads- och miljöskäl kommer vi i år inte att dela ut årsredovisningen tillsammans med kallelsen. Årsredovisningen kommer att vara tillgänglig på hemsidan senast två veckor före stämman och kan därifrån laddas ner och skrivas ut, vi rekommenderar våra medlemmar att i första hand välja detta alternativ. Men den som inte har möjlighet att själv skriva ut kan kontakta styrelsen för att få ett pappersexemplar.

Viktigt om garageportarna!

Glöm inte att låsa era garageportar! Det har förekommit stöld av verktyg i en garagelänga, och vid kontroll var fyra portar olåsta i den längan. Det kan innebära att försäkringar inte gäller om någon tagit sig in i en garagelänga genom en olåst port, och därigenom fått tillgång till alla bilar och ev tillbehör i den längan. De nya portarna fungerar lite annorlunda än de gamla, så kontrollera att porten verkligen är låst när ni lämnar era garage.
Styrelsen vill dock påminna om att garagen inte får användas som förråd! Det är viktigt ur brandskyddssynpunkt att inte diverse saker - som biltillbehör, verktyg mm - förvaras i garaget. Förutom bilen får egentligen endast fyra extra hjul förvaras i garaget, ingenting annat.

Certego stänger sin butik i Science Park

Fr o m den 14 september 2019 stänger Certego sin butik på Dag Hammarskjölds väg 14 i Science Park. I fortsättningen finns de bara i butiken på Fyrislundsgatan 68, tel 018-56 90 00.

Rökförbud på våra lekplatser

Efter beslut av riksdagen är det från och med 1 juli 2019 förbjudet att röka på bland annat lekplatser. De nya reglerna innebär att rökförbud gäller vid lekplatser där andra än enbart de boende i fastigheten har tillträde. Rökförbudet gäller alltså samtliga lekplatser i Brf Cellisten och omfattar all rökning, även e-cigaretter.

Styrelsen ber er vänligen att respektera de nya reglerna.

Nytt gruppavtal med Com Hem

Den 1 november 2018 trädde vårt nya gruppavtal med Com Hem i kraft. För totalt 169 kr/månad får vi:

Enkel tillgång till ett digitalt och analogt TV-utbud.
Enkel tillgång till snabbt och stabilt bredband 250/50
Ett grundabonnemang på Telefoni Bas

Avgiften, 169 kr/månad, läggs på våra månadsavier och ersätter därmed den avgift på 55 kr/månad för kabel-TV som vi tidigare har haft.

Det är ett mycket förmånligt avtal som vi räknar med kommer att spara mycket pengar för våra medlemmar. Som jämförelse kan nämnas att om du som privat kund tecknar avtal på motsvarande bredband hos Com Hem så kostar det 279 kr/månad i 12 månader, och därefter 499 kr/månad. Då ingår alltså inte TV och telefoni i den kostnaden.

Mer information om det nya gruppavtalet hittar du här.

Vi har blivit med App!

För att underlätta distributionen av information till alla våra medlemmar har vi införskaffat en app. På det sättet kan styrelsen snabbt få ut viktig information som omedelbart visas i era telefoner och datorer efter en plingande notis. Vi rekommenderar att ni laddar ner appen till er smartphone, men har ni ingen smartphone så finns appen som webbsida också. Appen finns att ladda ner på App Store och Google Play som "Min förening", och finns som hemsida på www.app.minforeningsapp.se för er som inte har en smartphone.

Mer information om hur man laddar ner appen och hur den används hittar du här.

Hobbyrum

Det nya hobbyrummet är nu färdigställt. Det ligger intill trapphus 124 på gård 5, vid den lilla röda utbyggnaden. Dörren har en taggläsare utanför. Bokning görs som vanligt med hjälp av din tagg på bokningstavlorna eller online.

Förvaltare och felanmälan

Föreningen anlitar förvaltaren Mattias Lindgren via HSB. Kontakta honom för all felanmälan som rör föreningen. Han nås under dagtid på 018-180122 och på mail PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm1hdHRpYXMubGluZGdyZW5AaHNiLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPm1hdHRpYXMubGluZGdyZW5AaHNiLnNlPC9hPg==.

Upplands Boservice sköter fastigheterna och utemiljön. De tar även emot felanmälan via telefon 018-187401 - dygnet runt, eller via ett webformulär på deras hemsida felanmälan. Vid privata ärenden kommer Upplands Boservice debitera dig för kostnaden. Observera att kostnaden är mycket större vid jourtid, kan ärendet vänta så blir det billigare att ta det nästkommande vardag.

För mer information se Felanmälan.
Login