Cellobladet


För att läsa om vad som är aktuellt i föreningen just nu - klicka på "Cellobladet" i menyn till höger.

Nya namnskyltar till våra ytterdörrar

Styrelsen har beslutat att namnskyltarna på alla brevlådor ska bytas, även glaset kommer att bytas ut. Upplands Boservice kommer att utföra bytet och de börjar på Gård 1 måndagen den 31 augusti, sedan kommer de att ta en gård i taget under hösten. Vi kommer att meddela de boende på respektive gård ca en vecka i förväg när arbetet ska starta. Arbetet tar ca 15 minuter i varje lägenhet och de startar kl. 9 på morgonen.

Styrelsen har också beslutat att det bara ska vara efternamnet på ägare/ägarna som ska stå på skylten, och de namnen kommer att tas från föreningens medlemsregister.

Nu blir Com Hems tv-utbud helt digitalt

Den 8 september blir Com Hems tv-utbud helt digitalt, och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, kommer att utgå. Om du tittar analogt idag behöver du ändra till digital-tv på din tv hemma. Du kan ändra redan nu, se instruktion här eller på comhem.se/digitalisering.

Ny länk till bokning av tvättstugor och övriga lokaler

Certego har ändrat länken till bokningssidan för tvättstugor, Gurkan och övriga lokaler i vårt bokningssystem. Så ni som har länken till bokningssidan som ett bokmärke eller liknande måste ändra till https://bokning.passerkort.se/cellisten/. Alla länkar på vår hemsida till bokningssidan är uppdaterade.

RB Fastighetsägare AB har bytt namn till Simpleko AB

Fr o m den 1 mars i år har RB Fastighetsägare AB bytt namn till Simpleko AB. De har inte bytt ägare utan är fortfarande ett helägt dotterbolag till Riksbyggen. För dig som boende innebär det bara att det nya namnet kommer att framgå på avierna. Telefonnumren kommer inte att ändras, men från och med 10 juni kommer deras e-postadresser att ändras till ...@simpleko.se.

Elbilar får ej laddas i garage/el-plintar!

Det är absolut förbjudet att ladda elbilar i motorvärmaruttagen i garagen och el-plintarna! Vårt elsystem är inte dimensionerat för laddning av elbilar och det som då kan ske är att ledningarna brinner upp och en stor risk för brand uppstår. Vi ber våra medlemmar att respektera detta! Inga försäkringar gäller om en brand uppstår på grund av att någon överbelastat elsystemet genom att ladda en elbil.

Viktigt om garageportarna!

Glöm inte att låsa era garageportar! Det har förekommit stöld av verktyg i en garagelänga, och vid kontroll var fyra portar olåsta i den längan. Det kan innebära att försäkringar inte gäller om någon tagit sig in i en garagelänga genom en olåst port, och därigenom fått tillgång till alla bilar och ev tillbehör i den längan. De nya portarna fungerar lite annorlunda än de gamla, så kontrollera att porten verkligen är låst när ni lämnar era garage.
Styrelsen vill dock påminna om att garagen inte får användas som förråd! Det är viktigt ur brandskyddssynpunkt att inte diverse saker - som biltillbehör, verktyg mm - förvaras i garaget. Förutom bilen får egentligen endast fyra extra hjul förvaras i garaget, ingenting annat.

Certego stänger sin butik i Science Park

Fr o m den 14 september 2019 stänger Certego sin butik på Dag Hammarskjölds väg 14 i Science Park. I fortsättningen finns de bara i butiken på Fyrislundsgatan 68, tel 018-56 90 00.

Nytt gruppavtal med Com Hem

Den 1 november 2018 trädde vårt nya gruppavtal med Com Hem i kraft. För totalt 169 kr/månad får vi:

Enkel tillgång till ett digitalt och analogt TV-utbud.
Enkel tillgång till snabbt och stabilt bredband 250/50
Ett grundabonnemang på Telefoni Bas

Avgiften, 169 kr/månad, läggs på våra månadsavier och ersätter därmed den avgift på 55 kr/månad för kabel-TV som vi tidigare har haft.

Det är ett mycket förmånligt avtal som vi räknar med kommer att spara mycket pengar för våra medlemmar. Som jämförelse kan nämnas att om du som privat kund tecknar avtal på motsvarande bredband hos Com Hem så kostar det 279 kr/månad i 12 månader, och därefter 499 kr/månad. Då ingår alltså inte TV och telefoni i den kostnaden.

Mer information om det nya gruppavtalet hittar du här.

Vi har blivit med App!

För att underlätta distributionen av information till alla våra medlemmar har vi införskaffat en app. På det sättet kan styrelsen snabbt få ut viktig information som omedelbart visas i era telefoner och datorer efter en plingande notis. Vi rekommenderar att ni laddar ner appen till er smartphone, men har ni ingen smartphone så finns appen som webbsida också. Appen finns att ladda ner på App Store och Google Play som "Min förening", och finns som hemsida på www.app.minforeningsapp.se för er som inte har en smartphone.

Mer information om hur man laddar ner appen och hur den används hittar du här.

Hobbyrum

Det nya hobbyrummet är nu färdigställt. Det ligger intill trapphus 124 på gård 5, vid den lilla röda utbyggnaden. Dörren har en taggläsare utanför. Bokning görs som vanligt med hjälp av din tagg på bokningstavlorna eller online.

Förvaltare och felanmälan

Föreningen anlitar förvaltaren Mattias Lindgren via HSB. Kontakta honom för all felanmälan som rör föreningen. Han nås under dagtid på 018-180122 och på mail PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm1hdHRpYXMubGluZGdyZW5AaHNiLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPm1hdHRpYXMubGluZGdyZW5AaHNiLnNlPC9hPg==.

Upplands Boservice sköter fastigheterna och utemiljön. De tar även emot felanmälan via telefon 018-187401 - dygnet runt, eller via ett webformulär på deras hemsida felanmälan. Vid privata ärenden kommer Upplands Boservice debitera dig för kostnaden. Observera att kostnaden är mycket större vid jourtid, kan ärendet vänta så blir det billigare att ta det nästkommande vardag.

För mer information se Felanmälan.

Login