Målningar

Målningarna gjordes i slutet på 80-talet då bostadsrättsföreningens medlemmar tyckte att något borde göras åt trapphusen som hade börjat se slitna ut efter 10 år. Under en period av tre år jobbade mest barn och några vuxna från föreningen med utsmyckningen av trapphusen under ledning av konstnärerna Kees Geurtsen och Ingvar Staffans. På små plakat som sitter i trapphusen kan man läsa vilka som deltog. På de tidigare bruna, nedklottrade väggarna simmar än idag leende valar och andra färgglada och fantasieggande varelser!

Ett annat, också mycket dekorativt, konstverk är ”52-ans” fasad, ovanför tvättstugan. Det syns bäst från vändplanen mellan parkeringarna vid infarten till området. Det är tydligt inspirerat av namnet Cellovägen och är skapad av Ruben Nordström.

Väggmålningen på Tomatens fasad föreställer dansande människor i folkdräkter. Den är målad av framlidne Uppsalakonstnären Jan Ewemo (1938-1994).
 
Under 2011 fräschades trapphusen upp genom att restaurera flera målningar, de tvättades och lagades, vissa mycket slitna ytor målades om. Allt lagom till att föreningen fyller 30 år!

Se bilder på trapphusmålningarna på gallerisidan
Tillbaka

Login