Köpa lägenhet

Vad roligt att du vill flytta till Cellovägen!
För att du ska få en så bra start som möjligt, surfa runt en stund på hemsidan för att hitta all information. Hittar du ändå inte det du söker är du välkommen att kontakta styrelsen via e-post PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmJyZmNlbGxpc3RlbkBnbWFpbC5jb20iIHRhcmdldD1fYmxhbms+YnJmY2VsbGlzdGVuQGdtYWlsLmNvbTwvYT4=.

Har du frågor kring just din överlåtelse kontaktar du Anneli Schad (se kontaktsidan).

Du hittar våra årsredovisningar under fliken Föreningsstämmor, där kan du se att detta är en förening med mycket stabil ekonomi och vi underhåller både yttre och inre miljöer enligt en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt i tiden.

I föreningen har vi en del specialavtal för inglasning av balkonger, uteplatser i markplan samt för uppsättning av markiser och paraboler. Förvissa dig om vilka avtal som säljaren eventuellt har avseende dessa. OBS att du måste teckna egna avtal med föreningen, du kan inte automatiskt överta säljarens avtal, däremot kan dessa ligga som grund för ditt avtal. Om du inte vill ha de avtal som säljaren har är det viktigt att du säger det till säljaren/mäklaren och ser till att säljaren återställer inglasad balkong, utökad uteplats och/eller parabol och markis innan du flyttar in. Säljaren är skyldig att visa dig vilka speciella avtal som han eller hon har ingått med föreningen.

Ett källarförråd hör till lägenheten, förrådet är märkt med lägenhetens adress (som inte är samma nummer som lägenhetsnumret). Fråga mäklaren om detta.

Garageplats och p-plats hyr du via Simpleko AB - du hittar kontaktinformation under fliken Kontakt.

Den mesta informationen som rör stort och smått hittar du under fliken Brf Cellisten.

Glöm inte att teckna en hemförsäkring! I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett bostadsrättstillägg, MEN DET ERSÄTTER INTE EN HEMFÖRSÄKRING! Viktig information om vår försäkring och ansvarsfördelning vid skador hittar du här, vi rekommenderar starkt att du läser denna.

Välkommen i föreningen!

Avgifter

Överlåtelseavgift
Föreningen tar enligt stadgarna ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av basbeloppet, som 2022 är 48 300 kr. För år 2022 blir detta 1 208 kronor, detta betalar du i samband med att du köper lägenheten. Överlåtelseavgift tas ut även om du inte betalar några pengar för lägenheten, dvs om du får den i arv, gåva eller liknande.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar enligt stadgarna ut en pantsättningsavgift på 1 % av basbeloppet. För år 2022 blir detta 483 kronor.
Pantsättningsavgiften tas ut varje gång du sätter din lägenhet i pant för lån.

Månadsavgift
Varje månad ska du erlägga en avgift för din lägenhet. Avgiften ska betalas i förskott. Du betalar alltså avgiften för april senast sista mars, till exempel. I månadsavgiften ingår värme och vatten. Avierna skickas ut månadsvis från vår ekonomiska förvaltare Simpleko AB.

Nyckelhantering

Vi anlitar numera Certego för nyckelhantering. Det innebär att när du säljer eller köper en lägenhet ska du lämna in respektive hämta ut dina nycklar hos Certego på Fyrislundsgatan 68. Du som säljer får alltså inte lämna över nycklarna direkt till köparen, det måste gå via Certego för att vårt nyckelsystem ska hållas uppdaterat och aktuellt.

För varje lägenhet registreras det antal nycklar som finns. Om man sen gör fler nycklar till sin lägenhet uppdateras det hela tiden hos Certego. Vid försäljning ska det antal nycklar lämnas in som finns registrerade på den uppdaterade listan. Om någon nyckel saknas byts låskolven ut och nya nycklar görs till köparen. Säljaren står för kostnaden, ca 3 000 kr. Detta innebär en mycket säkrare hantering av våra nycklar.

Behöver du en extra nyckel till din dörr måste du beställa den direkt av Certego. En extranyckel kostar 250 kr.

Du hittar deras information på www.certego.se

Garage- och el-plintsnycklar kvitteras ut och lämnas in till Edmond Boghozian, 070-940 83 22.

Sälja lägenhet

Vill du sälja din lägenhet ska du vända dig till Simpleko AB. Om du använder mäklare kan dessa hjälpa dig med kontakter.

Har du avtal gällande inglasning av balkong, utökad uteplats och/eller parabol och markis måste du visa dessa för mäklaren/köparen. Du måste komma överens med köparen om denne vill ha kvar ditt/dina avtal. De måste ansöka själva men kan utgå från de avtal du har. Om de inte vill ha de avtal du har är du skyldig att på egen bekostnad ta bort parabol/markis och återställa inglasad balkong/utökad uteplats. Kontakta styrelsen PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmJyZmNlbGxpc3RlbkBnbWFpbC5jb20iIHRhcmdldD1fYmxhbms+YnJmY2VsbGlzdGVuQGdtYWlsLmNvbTwvYT4= om du är osäker på hur du ska göra.

Lägenhetsnycklarna samt källarnyckel måste du lämna in hos Certego på Fyrislundsgatan 68. Om du inte kan lämna in alla nycklar som finns registrerade på din lägenhet, dvs om du tappat bort någon nyckel, kommer Certego att byta lås på lägenheten. Kostnaden för detta får du som säljare stå för,
ca 3 000 kr.

Tala gärna om för mäklaren/köparen var ditt förråd ligger. OBS! Om du flyttar inom föreningen måste du byta förråd! Varje lägenhet har ett specifikt förråd, märkt med lägenhetens adress. Systemet fungerar inte om numren inte stämmer.

Kom ihåg att lämna brandvarnare och senaste årsredovisning i lägenheten! Lämna tillbaka ev garage-/elplintsnycklar till nyckelansvarig i styrelsen. Glöm inte heller att upplysa köparen om koden till bokningssystemet!
Lycka till med ditt nya boende.

Login